Inštalacije

D politik

Igrajo: Goran Završnik, Luka Korenčič, Jan Hrušovar, Anja Bezlova
Trajanje: 40 minut

Predstava nastavlja ogledalo sodobni družbi in ji kaže prav poseben obraz – obraz politike. Kolikokrat ste si zaželeli, da bi v televizijo vrgli krožnik, kolikokrat ste nemočno cepetali z nogami, ko so potopili še eno podjetje ali zatajili še eno afero? Ste zaradi tega nervozni in imate občutek, da demokracija ne obstaja? Rešitev je v interaktivni predstavi D POLITIK, ki vašo nemoč spremeni v oblast. V množici najdite politika s premikajočim se govorniškim pultom in mu pokažite, kdo ima na ulici oblast. Nihče drug kot ljudstvo.

D politik je politična ulična akcija za tri igralce, tri govorniške podeste in množico s kupom gnilih paradižnikov. Dajte si duška!

Dpolitik - ulična predstava, inštalacija
 

Birokrat

Birokrat  je ulična inštalacija, simulacija birokratskega sistema, ki ga lahko najdemo na naših upravah, občinah, skadih, verjetno pa tudi v novejših evropskih birokratskih centrih. Inštalacija vključuje do 20 miz, za katerimi sedijo izvajalci, publika pa se "aktivno" prebija med mizami in skuša doseči zadnjo mizo, kjer jih čaka končni žig in podpis glavnega birokrata. Do tja pa je težka pot, ki je predvsem za posameznega gledalca - udeleženca precej zabavna.

 

Birokrat - Ulična inštalacija